Classic Kitchen Case Study | Leeds | West Yorkshire

17 January 2022

A traditional but dated kitchen was transformed into a bespoke classic design tying in modern and traditional features whilst making better use of the large available space.



Wanting to update their kitchen design whilst keeping traditional elements to tie in with the rest of their home Mr & Mrs Swiers booked a free design appointment for a More Kitchens Senior Designer to survey their kitchen , discuss design ideas and concepts and provide them with a provisional quote.

Visited by Senior Designer Simon, Mr & Mrs Swiers discussed with him their design desires including how they could make better use of their large kitchen. They also wished to update their utility room with a cohesive design.

Taking all of their requirements on board, Simon used his extensive design knowledge to create a beautiful and spacious classic kitchen design and utility room.

The new design consisted of modern slimline quartz kitchen worktops combined with shaker style solid wood cabinets painted in a calming monsoon and bleached stone colour scheme. This flowed through into a bank of tall wall units that concealed Mr & Mrs Swiers fridge and freezer and created additional storage space for their amenities.

A bespoke island was installed providing additional storage and a casual dining area. A stunning circular marble effect table also created an area for family and visitors to dine.



Glossy glass splash backs were fit behind a modern induction hob and inset sink adding texture to the room whilst bouncing around natural light.

Grey oak effect flooring was fit throughout the kitchen and flowed through to the utility room, which also consisted of matching solid wood cabinets with a slimline worktop, an additional inset sink, washing machine and dryer.

A traditional but dated kitchen and utility room was transformed into a bespoke classic design tying in modern and traditional designs whilst making better use of the large available space.

Share this Post